maanantai 2. kesäkuuta 2014

Puutarhurina kokopäiväisesti

Kevään viimeinen opiskelutyö on vihdoin tehty, joten pistin vauhtia puutarhapuuhiin ja palasin blogin äärelle. Kahteen päivään en ole tehnyt juuri mitään muuta kuin puutarhahommia. Ja tämä siis ei ole valitusta vaan hehkutusta. Jee! :) Yritän tehdä mahdollisimman nopeasti kaiken sen, mitä on pitänyt tehdä toukokuun puolivälin jälkeen mutta en ole ehtinyt.

Parvekekurkut, krassi ja kaksi orvokkia olivat kiireellisimmät koulittavat, ja ne ovatkin olleet jo pari päivää turvallisesti ruukuissaan. Tänään koulin tomaatteja, paprikoita, kelloköynnöksiä, auringonkukkia ja muutaman elämänlangan. Siinä hösellyksessä pudotin kelloköynnökset lattialle ja tietenkin elinvoimaisimmasta yksilöstä katkesi lehti. Nyt vain toivotaan parasta.

Kaikkia köynnöksiä en ole vielä koulinut. Elämänlanka kasvaa muutenkin hirveästi, eikä parveke ole ihan vielä valmis vastaanottamaan köynnöksiä, ne kun pitää laittaa heti lopullisille kasvupaikoilleen. Japaninhumala alkaa (toivottavasti) kiivetä seinää pitkin, niin ei sitä sitten voi enää siirtää toiseen paikkaan tai toiseen ruukkuun.

Joidenkin kasvien kasvu on ollut kituliaampaa kuin viime vuonna. En tiedä, miksi. Esimerkiksi auringonkukat ovat kasvaneet selvästi huonommin. Ehkä ne saivat liikaa kylmää liian aikaisin, kun tuuletin parvekkeen ovesta. Paprikatkin ovat jonkin verran pienempiä kuin viime vuonna.

Elämänlanka sentään kasvaa hulluna, vaikka purkki on pieni. Tomaatit ja kurkut ovat myös kasvaneet ihan hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti