perjantai 20. kesäkuuta 2014

Pihaprojekti mökillä

Pääsin elämäni ensimmäistä kertaa olemaan mukana pihan laittamiseen liittyvässä projektissa. Tämä tapahtui ukkoni vanhempien uudella mökillä. Oli kyllä aika wau-fiilis! :)

Pihaprojekti alkoi vahingossa, kun ryhdyttiin hetken mielijohteesta kitkemään rikkaruohoja alueelta, johon oli viime vuonna heitetty niittykukkien siemeniä. Lisäksi mökin omistajat olivat juuri istuttaneet kotoaan tuomansa ylimääräiset ruohosipulit ja raparperit alueen laidalle. Mökin pihassa on siellä täällä nurmikkoa, jota sinne ei haluta. Rikkaruohojen kitkemisen yhteydessä lapioitiin vähän nurmikkoa pois ruohosipulien ja raparperien ympäriltä, jottei nurmikko valloittaisi istutusaluetta. Sitten keksittiin, että laitetaan luonnonkiviä istutusten ympärille estämään nurmikon leviämistä. Lopuksi kuitenkin päädyttiin lapioimaan koko nurmikko pois, jottei se valloittaisi myöskään niittykukkien aluetta. Sitten haettiin vielä lisää kiviä yhdistämään istutusalue viereisiin isoihin kiviin.

Harmi, ettei tullut otettua ennen-kuvaa, mutta tässä jälkeen-kuva, joka on otettu tulevalta niityltä päin.



Tavallaan pihaprojekti eteni siis käänteisessä järjestyksessä, koska sitä ei oltu mitenkään suunniteltu. Pihan omistajat ovat kuitenkin erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, meni se sitten miten päin tahansa.

Kun homma oli saatu valmiiksi, tein vielä yhden kokeilun salaa omistajilta. Ympäröin viereisen apilapuskan pienillä kivillä, jotka löysin ihan läheltä. Niittyalueen viereen oli nimittäin heitetty apilan siemeniä, ja mielestäni nätti apila-alue meni vähän hukkaan, kun se ei erottunut viereisistä kasveista. Tuloksena kokeilustani on siis apilakukkapenkki.



Tästä postauksesta saattaa saada sellaisen vaikutelman, että kritisoin mökin omistajia rönttäisestä pihasta. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Fakta on nimittäin se, että omistajilla on tällä hetkellä hyvin rajallisesti aikaa uudella mökillään olemiseen ja siellä on paljon suurempia ja tärkeämpiä kunnostettavia kohteita kuin tämä sivupiha. Mutta juuri siksi tämä siistitty piha istutuksineen onkin mukava piristys.



2 kommenttia:

  1. En minäkään haluaisi mökille nurmikkoa, jos mökki olisi. Niittykukat kuulostavat ihanilta. Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei sovi nurmikko ainakaan tälle mökille. Vieressä on sankkaa metsää (Natura-alue), niin nurmikko olisi ehkä vähän teennäinen ja toisi vain mieleen kaupungin. Lisäksi nurmikkoa joutuu leikkaamaan kerran viikossa, mikä on ainakin tällä hetkellä epärealistista.

      Poista