lauantai 28. kesäkuuta 2014

Parveke juhannuksen jälkeen

Kesäkuun alun jälkeen parvekkeella on tapahtunut vähän kaikenlaista. Vein muutamat vielä sisätiloissa olleet kasvit parvekkeelle, istutin joitakin kasveja isompiin ruukkuihin ja vaihtelin kasvien paikkoja.

Tällä hetkellä näyttää tältä.

Oven vieressä on sideharsoon kääritty ränni, jota pitkin kiipeää aitoelämänlanka.



Vasen nurkka on periaatteessa eniten paprikoiden aluetta, mutta nyt siellä on lisäksi samettikukkia, auringonkukkia ja mansikoita, jotka kaikki kasvavat todella hitaasti, sekä isossa ruukussa ruusupapu, joka on lopullisella paikallaan.



Keskellä jatkuu paprikoiden alue, jonka takaosassa on aitoelämänlanka lopullisella paikallaan ja etualalla ruskeissa ruukuissa ruiskaunokki, joka kasvaa kiitettävästi, sekä silkkiunikko, joka on vasta alkutekijöissään.



Keskellä olleen tuolin vein sisätiloihin ja toin tilalle kasvitikkaan. Laitoin tikkaalle ylimmäksi amppelitomaatin, keskelle krassin ja alas orvokkeja, jotka nekin kasvavat todella hitaasti, vaikka mahdollisen kukinnan onkin tarkoitus ajoittua vasta syksyyn.



Oikea nurkka on periaatteessa eniten kurkkujen nurkka, mutta siellä on myös kaksi ruusupapua lopullisilla paikoillaan, etualalla sitruunamelissa ja takana runkotomaatti sekä aitoelämänlanka.



Köynnösseinällä on tapahtunut hidasta kasvua.



Nyt vaikuttaa siltä, että parvekkeelle mahtuisi enemmänkin kasveja. Toisaalta ainakin paprikat kasvavat vielä paljon leveyttä, joten ne eivät mahdu olemaan niin lähekkäin kuin nyt. Kasvien paikkoja pitää varmaan muutenkin vaihtaa kesän kuluessa vielä muutaman kerran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti