tiistai 3. kesäkuuta 2014

Parveke kuntoon

Sain parvekkeen siivottua ja laitettua puutarhakuntoon vasta eilen. Viime vuonna tähän aikaan parvekkeella oli istuskeltu kasvien seassa jo useampana iltana. Silloin kyllä tuli lämpimät kelit aikaisemmin ja kasvitkin olivat taimella aikaisemmin.

Toissa viikonloppuna olisi ollut hyvä keli parvekkeen pesemiseen, mutta juuri silloin oli töitä ja piti väsätä opiskelutehtävää. Viime viikolla olisi ollut aikaa parvekkeella puuhailuun, mutta silloin oli liian kylmä. Kävin silti pyyhkimässä pinnoilta pölyt hirvittävän määrän harmaankeltaista katupölyn ja siitepölyn sekaista mönjää. Vähän turhaan stressasin siitä, etten vielä silloin päässyt pesemään lattiaa, kun pintojenkin pyyhkimiseen meni aikaa varmaan puolitoista tuntia. Jos joku ihmettelee, miksi lattian pesemiseen tarvitaan lämmin päivä, niin se johtuu työmenetelmästä. Mitään moppausta ei voi kuvitellakaan, vaan lattialle kaadetaan muutama ämpärillinen vettä, ja sitten kontataan siellä ja suihkitaan juuriharjalla sitä aiemmin mainittua mönjää kohti ränniä. Juuriharja on tähän paras, koska sillä saa siivottua huolellisemmin kuin varrellisella harjalla.

Lattian pesemisen jälkeen pesin vielä puiset laatat, joilla peitetään ruma ja epämukava betonilattia ainakin osittain. Tuli kyllä lihakset vähän kipeiksi siitä kuuraamisesta. Lopuksi ukko pesi parvekelasit ja asensi uuden verhon. Hyvä tuli! :)



Parvekkeella seinän vieressä on ränni, jonka ympärille ajattelin laittaa köynnöksiä. Ongelmana vain on, että ränni on musta, joten se kuumenee helposti auringon paahteessa ja ympärillä olevat köynnökset kärsivät. Ukkoni keksi ongelmaan oivallisen ratkaisun: kääritään vaaleaa sideharsoa rännin ympärille.


Äitini nurkissa pyörinyt sideharsorulla sattui olemaan juuri sopivan värinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti