maanantai 10. maaliskuuta 2014

Painesuihkupullo

Sain synttärilahjaksi painesuihkupullon, joka tulee olemaan apunani parvekepuutarhan hoitamisessa. Härveli tosin näyttää vähän liian pelottavalta ollakseen puutarhan työväline. Aivan kuin sillä olisi tarkoitus aiheuttaa jonkinlaista tuhoa. Ja niinhän sillä onkin!

Painesuihkupullon avulla aion hätistellä vihannespunkkeja, jotka melko varmasti yrittävät muuttaa parvekkeelleni asumaan myös ensi kesänä. Kuuma ja kuiva länsiparveke on oikea vihannespunkkien keidas. Estääkseni vihannespunkkien invaasion aion luoda parvekkeelle sellaiset olosuhteet, että vihannespunkit eivät tunne oloaan kotoisaksi.

Vihannespunkit nimittäin inhoavat märkää, ja tässä kohtaa kuvaan astuu sankarimme painesuihkupullo.




Ajatuksena on, että suihkutan kasvuston märäksi iltaisin tai ainakin hellepäivien iltoina. Jos vihannespunkit silti tunkeutuvat parvekkeelle, painesuihkupullon avulla torjunta-aineen levittäminen käy kätevästi.

Oman osuutensa vihannespunkkien ennaltaehkäisyssä tekee tietysti myös verho, joka estää iltapäivän pahimman paahteen ja tekee samalla parvekkeen ilmaston ihmisille ja kasveille miellyttäväksi myös helteisinä iltapäivinä.

Viime vuoden kokemuksen perusteella uskon, että tästä härvelistä tulee korvaamaton ase taistelussa vihannespunkkeja vastaan. Toki odotan innolla myös uuden verhon asennusta...



2 kommenttia:

  1. Hei, kivan oloinen blogi sinullakin ja ihana lasitettu parveke ja runsaasti kasveja mikä on ihan mahtavaa!! Ainoastaan taas turhauduin kun en löytänyt liity lukijaksi namiskaa, mutta jos sitä ei halua laittaa - on se ok, yritän muistaa käydä aina täällä lueskelemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole edes tullut ajatelleeksi liity lukijaksi -namiskaa tai ylipäätään koko liittymisjuttua. Taidan olla vielä niin aloittelija :D Mutta olipa hyvä, että sanoit asiasta. Yritän järjestää sellaisen namiskan tänne, jos kerran sille olisi tarvetta. Samalla taidankin sitten liittyä sinun lukijaksesi :)

      Poista