perjantai 20. helmikuuta 2015

Mansikka ja pelargoni

Ihanaa, pääsin vihdoin aloittamaan kylvökauden, kun mansikka ja pelargoni oli aika laittaa alulle! :-)

Yritän edelleen epätoivoisesti saada mansikat onnistumaan, kun kerran siemeniä on vielä jäljellä. Viime kesänä kylmä kesäkuu hidasti kasvua, ja sitä edellisenä kesänä vihannespunkit hyökkäsivät juuri siinä vaiheessa, kun kukinta oli alkamassa.



Pelargoni on uutena kokeilussa. Olin aina ajatellut, että jos kasvatan pelargoneja, ne ovat tietenkin niitä perinteisiä tummanpunaisia mummon mökin ikkunalta. Totesin kuitenkin, että tummanpunainen pelargoni ei oikein sovi parvekkeelleni, jossa kasvaa sekaisin kaikenlaista. Niinpä tykästyin tähän vaaleanpunaiseen.




2 kommenttia:

  1. Minä kasvatin viime vuonna pelargoneja siemenestä, hyvin onnistuivat. Tosin olisin voinut kylvää vähän aikaisemmin (maaliskuu), niin olisivat kukkineet jo aiemmin. Nyt talvetin omani autotallissa, ilman ikkunoita. Rehellisesti sanoen, unohdin ne sinne, sillä perhe kasvoi lokakuussa yhdellä ja oli vähän muuta puuhaa. ;)) Nyt hilasin ne sisälle ikkunan eteen toipumaan ja jokainen lähti kasvamaan! Ilmeisesti aika hyvä tuuri kävi, taidoista ei voi tässä puhua. ;))

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla, että sait siemenkasvatuksen ja talvetuksen onnistumaan :-) Siispä tämä ei ole toivoton projekti. En ole aiemmin talvettanut pelargoneja, mutta nyt minulla on talvetuksessa yksi, jonka sain lahjaksi viime kesänä. Varmaan pitäisi kohta hakea se kellarista, mutta vähän jännittää :-D

    VastaaPoista