sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Parveke viime kesänä

Innostuin parvekekasvien kasvattamisesta viime kesänä. Pidin päiväkirjaa kasvien elämänvaiheista, ja ukkoni otti kasveista kuvia, joita joskus innostuksen vallassa jaoin lähimmäisilleni. Siitäpä syntyikin idea yhdistää päiväkirjan pitäminen ja kuvien jakaminen, ja niin sai alkunsa tämä blogi.

Sen kummempaa osaamista minulla ei ole, vaan kasvattaminen on enemmänkin yritystä ja erehdystä ja tiedon etsintää netistä. Kuulin jostain sanonnan, että puutarhanhoidossa ei ole virheitä, on vain kokeiluja. Tämä sanonta pitää paikkansa ainakin omalla kohdallani, ehdottomasti! :D

Suosikkikasvini ruusupapu saa kunnian esiintyä blogin ensimmäisessä kuvassa.


Ruusupapu ei kärventynyt, vaikka kasvoi länsiparvekkeella aivan lasien vieressä. Ensi kesänä tuohon kohtaan tulee verho paahteista länsiparveketta varjostamaan, tai siis niin ukkoni ainakin lupaili. Jee!

Seuraavassa kuvassa parveke vasemmalta puolelta...




... ja tässä oikealta puolelta.




Oikealla sivulla kasvoi kelloköynnös, tosin sen ei ollut tarkoitus kasvaa siinä. Kelloköynnös nimittäin epäonnistui alkuperäisellä paikallaan lasien vieressä, joten siirsin sen seinän viereen, kun en halunnut roskiinkaan heittää. Jotenkin kummasti se lähti kiipeämään seinää pitkin ilman tukea. Ei toki ehtinyt kukkia, kun koki vähän kovia alkukesästä.


Parvekkeella tosiaan kasvoi vähän kaikenlaista sikin sokin, ainakin auringonkukka, paprika, tomaatti, köynnöskrassi, kelloköynnös, ruusupapu, mansikka ja huonekasvina viihtyvä rönsylilja. Kaikki kasvit vain eivät menestyneet kovin hyvin, koska vihannespunkki kävi niiden kimppuun. Tulevana kesänä olen viisaampi vihannespunkkien suhteen... ja varmaan vähän muunkin. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti