tiistai 1. heinäkuuta 2014

Avoimet puutarhat Nekalan siirtolapuutarhalla


Kiitos Nekalan siirtolapuutarhalle ihanasta elämyksestä Avoimien puutarhojen päivänä!


Avoinna oli 18 palstaa, ja meininki oli hyvä :-) Tapahtuman eteen oli nähty vaivaa. Kesäkahvila oli auki, alueella oli lapsiparkki ja paikalla oli oppaita esittelemässä puutarhaa ja vastaamassa kysymyksiin. Kävijöille oli tarjolla karttoja, joihin oli merkitty avoinna olevat palstat. Tunsin itseni todella tervetulleeksi.


Huomasin Avoimien puutarhojen päivän viime vuonna ihan sattumalta. Menimme tuolloin ukon kanssa käymään Nekalan siirtolapuutarhalla. Sen jälkeen olen odottanut kuumeisesti seuraavaa Avoimien puutarhojen päivää ja mahdollisuutta käydä samalla puutarhalla uudelleen tutustumassa tarkemmin. Sadesäätä uhmaten kiersin tänä vuonna kaikki avoinna olevat palstat. Jatkuvan tihkusateen takia ukko ei tullut mukaan, koska hän ei ole aivan yhtä fanaattinen kuin minä :-)


Viime vuonna kaikilla vierailemillani palstoilla oli useampi kävijä samaan aikaan, mutta tänä vuonna olin hetkittäin ainoa vieras. Tämä osoittautuikin minulle itselleni sadesään hyväksi puoleksi. Ainoana vieraana sain palstan omistajan kaiken huomion ja pääsin juttelemaan siirtolapuutarhaan ja kasveihin liittyvistä asioista :-) Tosin kävijöitä oli sateesta huolimatta aika paljon, joten saattoi olla ihan sattumaa, että olin hetkittäin ainoa. Onneksi sade oli lopulta melko vaatimatonta ja taukosi välillä, niin pystyin ottamaan valokuvia. Jälkikäteen huomasin, että kuvauksen kohteiksi oli osunut enimmäkseen lempikasvejani.

Unikoita


 





Orvokkeja








Kurjenmiekkoja




Köynnöksiä


Ja ihan mahtavana yllätyksenä kaksi joulukaktusta, jotka ovat iältään 50 ja 130 vuotta! Mieletöntä :-)


Reissun jälkeen rupesi hieman polttelemaan oman palstan hankkiminen, mutta ajankäytöllisesti se ei ole realistista tällä hetkellä. Opinnoissa ja töissä on aina meneillään kiireinen loppurutistus juuri silloin, kun puutarhassa on aika aloittaa kevättyöt. Siispä yritän nyt ensin valmistua yliopistosta, niin ehkä sen jälkeen palataan asiaan :-)




2 kommenttia:

  1. Ainiin, kävinhän lukemassa tämän.. kun tuolla oman blogin puolella kyselin postausta tästä. Tässähän se.. Napapiirin ryhmiksessä ei ollut tuota karttaa ja mielestäni siellä lupailtiin niitä kulkuviittojakin eikä niitäkään ollut. Kartta on ollut varmasti hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kartta oli siitä hyvä, että löysi varmasti kaikki avoinna olevat palstat eikä tarvinnut viettää ylimääräistä aikaa sateessa tai tuhlata aikaa muutenkaan viirejä etsien. Kuitenkin palstoja on 300, ja niistä 18 oli avoinna. Hyvällä säällä kävely ei olisi niin haitannut, koska tieltä pystyi ihailemaan muitakin palstoja kuin avoinna olevia ja tien vierustoilla kasvoi ihania kasveja.

      Poista