perjantai 9. toukokuuta 2014

Kiivi on sittenkin köynnös!

Kiivit ovat saaneet aika paljon palstatilaa tässä blogissa. Nyt on taas pakko kirjoittaa kiiveistä, koska yksi niistä lähti vihdoin kiipeämään! :)


Kiivihän on köynnöskasvi, juu, ja olenkin ihmetellyt, kun omani ovat olleet tuollaisia pensaita ja kasvattaneet vain lehtiä, joiden välissä on vartta vain muutama sentti. Havainnekuva löytyy edellisestä postauksesta.

Tämän kevään kylvöistä kiivejä on itänyt jo useampi. (Mihinköhän laitan ne kaikki?) Keskimääräinen itämisaika on näköjään noin 10 viikkoa, eli täytyy vain jaksaa odotella eikä laittaa uutta satsia itämään varmuuden vuoksi, kuten minä tein.




2 kommenttia:

  1. Oi :)) kylmäkäsittelitkö siemenet vai kylvitkö suoraan hedelmästä? :) nätti kasvi.. jos vaan ois tilaa ikkunalaudalla, kokeilisin itekki :)

    VastaaPoista
  2. Kiivi on tosiaan nätti ja suloisen karvainen :) En kylmäkäsitellyt siemeniä muuta kuin mitä olivat jääkaapissa hedelmän säilytyksen ajan. Kiivi kasvaa aluksi tosi hitaasti, mutta ylitettyään tietyn pituuden se ryöstäytyy käsistä. Niin kävi ainakin minun kiiveilleni. Kirjoitan aiheesta postauksen piakkoin. Kiitos vierailustasi ja pysy kuulolla :)

    VastaaPoista